Groetjes van de Pratende Letters van Letterweg/Klankenpad. Lola Microfoon vraagt in het logo van Letterweg even jouw aandacht. Haar klankgebaar geeft de opwaartse beweging van haar tong weer terwijl zij langzaam het volume van de  l- klank doet aanzwellen om vervolgens haar prachtig lied te brengen: l l l l l la la la klinkt het in de klas of  in de praktijkkamer.
Haar publiek, de lieve kinderen, kijken vol verwachting toe en brengen, onder invloed van hun spiegelneuronen, spontaan hun tong omhoog. 
Op deze pagina vertelt Lola je, al rappend wat meer over de Methodiek Letterweg en om jullie fonologische basis alvast wat te versterken doet zij dat uiteraard al rijmend. 
Lola: Mogen de Pratende Letters je alvast voor dit bezoek bedanken? Het zijn gevisualiseerde klanken. Met Klankenpad kun jij de fonologische basis helpen versterken en zo problemen op het gebied van spraak, taal, lezen en spelling aanzienlijk beperken. De letterpersonages zijn letter (grafeem) en klank (foneem) in één, dat zag je vast meteen. Met deze 42 grafonemen maak je elke vluchtige klank grijpbaar en klank- en letterkenmerken bespreekbaar. Alle kinderen en ook kinderen met TOS, ASS, dyslexie of risico op dyslexie reageren enthousiast, omdat deze multisensoriële aanpak bij hen past. Beeld helpt klank en klank helpt beeld, zo is de aandacht goed verdeeld. Doe daar nog motorische ondersteuning bij en je wordt helemaal blij!
Lach, want met de Fonemische handboeken kun je zo aan de slag! Blijf jij echter nog steeds angstvallig met letters bij peuters en kleuters weg, dan is dat pech. Pratende Letters hebben een boodschap en zijn zeer communicatief. Kinderen vinden hen zó lief. Ze willen net als hen praten, dat kun je echt wel toelaten. Visualiseer dus de woorden die ze hoorden. Laat hen de opbouw ervan motorisch beleven. En geloof me, woordenschat verankert en klanken komen tot leven!

Bestel de Fonemische handboeken (met de digitale handleiding), de kleurplaten, het klankenschema en het klankgebarenboek van Letterweg

Kom naar de Letterwegworkshop!

Groetjes van de Pratende Letters