Logopedie

Logopediepraktijk de Waal 

De praktijk werd in 1986 opgericht door Emmanuelle de Waal, logopediste, remedial teacher en dyslexiebehandelaar. Zij is tevens de bedenker van de vrolijke PRATENDE LETTERS die kleuters en schoolkinderen op een leuke manier inzicht geven in de woordopbouw en hen daarmee een stevige basis geven voor het leren lezen en de spelling.
Je kiest voor Logopedie de Waal te Hoogerheide als je kiest voor een praktijk die breed denkt en veel aandacht besteed aan het verband tussen taal en leren.

We helpen bij: 

  • Spraak-en taalproblematiek bij kinderen
  • Fonologische stoornissen
  • Voorschotbenadering bij risico op dyslexie 
  • Dyslexiebehandeling 
  • Leren leren in het basisschool en voortgezet onderwijs (Nederlands, Frans, Engels en Duits)

Coaching van ouders. Het is mogelijk dat je kindje, vanwege het logopedisch probleem, een andere benadering nodig heeft dan de benadering die je toepast. Samen zoeken wij een passende aanpak, want logopedische hulp start in de praktijkkamer maar uiteindelijk zal je als ouders de spraak- en taalontwikkeling van je kind zelf moeten bijsturen en voeden.

Coaching van leerkrachten: Wij informeren en adviseren  leerkracht alleen als wij van u hieromtrent een schriftelijke goedkeuring ontvangen.

* Logopedie wordt grotendeels vergoed vanuit de verzekering.  Dit is niet het geval als de hulp enkel een leerkundig doel dient. Behandeling van dyslexie kan in sommige gevallen vergoed worden door de gemeente.

  • Gelieve uw naam en telefoonnummer te vermelden als u een afspraak wil voor logopedie. Vermeld bij een bestelling welke producten u wenst, het afleveradres en het factuuradres (met of zonder BTW) Betreft het een inschrijving van een cursus, vermeld dan de naam van de cursus, de cursusdag en uw naam en de factuurgegevens. GROETJES VAN DE PRATENDE LETTERS !